mandag 11. juli 2011

Venezia


Venezia var kanskje en av byene jeg hadde gledet med mest til. Visste vel strengt tatt ikke så mye om byen før noen dager før avreise, men folk jeg kjenner som har vært i Venezia er gjerne fulle av lovord.

Turen fra Roma til Venezia var rask og uproblematisk; Euro Star- togene har høy standard og høy hastighet. Riktig nok nok kostet det €10 for setet (i tillegg til Interrail- billetten), men så tok det til gjengjeld bare 3,5 time til vi var i Venezia. Har ingen ankepunkter på det som var min første togtur. Det eneste måtte være at jeg antar at det ikke vil være i nærheten av like fine tog i fremtiden..

Det første som møtte oss da vi kom ut fra togstasjonen i Venezia var the Grand Canale. Akkompagnert av måneskinn og gatelys som speilte seg i vannoverflaten, var det ikke noe å si på estetikken.



Hostellet vårt var på en øy utenfor selve Venezia, og har en fabelaktig utsikt over byen. Vi er nok litt over gjennomsnittsalderen til de øvrige beboerne på hostellet, og mangelen på air condition på doormen merkes, men å nyte en flaske billig merlot og en upåklagelig utsikt over Venezia frem til kl fire om natta er sovemedisin!



Første dag i Venezia ble annerledes enn planlagt, da mye tid gikk med til å ordne neste tur. Vi fikk likevel med oss St. Marco og en tur rundt Venezia med båt. Gondolene ble desverre ikke prøvd, ettersom €150 på opplevelse ville sprengt Italia- budsjettet. Men å bare sitte på en trapp på St. Marco og se på mennesker og høre på live strykemusikk er veldig koselig og budsjettvennelig, og kan anbefales på det sterkeste! Dessuten; å nyte utsikten fra bryggekanten utenfor hostellet med tærne i vannet og en øl i hånda er ikke feil!






Venezia er kjent for å være en veldig dyr by, dyreste i Italia. Det er likevel verdt å merke seg at matbutikkene ikke er dyre. Det koster 1,5 l vann ca. €0.16 i motsetning til i kiosker osv. hvor prisen er fra €2.20 og oppover. Det samme gjelder mat og vin - på butikken finner man vin til under €1! Ettersom det fineste med Venezia er å bare sitte ute og se på folk og den vakre utsikten, er det veldig bra å spise ute - på en brygge, en benk eller en trapp! Forøvrig kan man få se utrolig mye av byen fra vaparettoene (rutebåter) - en 24t- billett koster €18. Betraktelig mer budsjettvennelig enn gondoler og water taxi!

Det er utrolig varmt og klamt i Venezia. Så dag to var vi klare for et bad, og dro ut til stranda ved Lido. Igrunn ikke en bemerkelsesverdig strand, og utrolig varmt vann, men likevel deilig med strandliv. Mye sol ble det også. Jeg må ha glemt at jeg ikke har sett sol på en evighet, for jeg er nå solbrent. Herlig med en solbrent rygg og en 15 kilos sekk!!

Før vi hoppet på toget til Slovenia, gikk vi for å få en siste smak av Italia. Vi fant en pizzarestaurant i en liten bakgate. Der satt det en gjeng gondolførere, og siden det generelt er slik at den beste maten er der de lokale spiser, må vi kunne anta at dette må ha vært en skjult skatt! God mat og i tillegg enorme porsjoner!







Etter å ha satt til livs en enorm calzone og en gigantisk pizza, var vi klare for å forlate Italia.

- Slovenia neste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar