søndag 24. juli 2011

Bukuresti


Toget fra Istanbul til Bukuresti skulle ta 22 timer. På grunn av forsinkelser ble det en 24- timers togtur. Utrolig lang tur, men faktisk en av de beste sålangt. Vi hadde sovekupé, og var så heldige at vi fikk hele kupeen (6 senger) for oss selv. Vi var også så heldige at vi hadde en av konduktørene i kupeen ved siden av. Han var utrolig hyggelig og tilbydde kaffe og te til alle døgnets tider. Vår venn snakket beskjedent engelsk, men det gikk likevel ganske greit å kommunisere. Han syntes det var veldig spennende at jeg var fra Korea og bodde i Norge. På et av stoppene underveis fant han ikke mindre 11 koreanere på perongen som han dro med seg inn til oss bare så jeg kunne møte noen koreanere!

Vel fremme i Bukuresti var det ikke annet å gjøre enn å få seg litt mat og litt søvn. Søvn ble det imidlertid ikke mye av, ettersom vi bodde i en mest mugne kjelleren jeg noen gang har vært i, delte dorm med 6 snorkere + at vi akkurat hadde fått oppdatert oss på tragedien i Oslo. Da vi dro fra Tyrkia hadde vi bare hørt om bomben, noe som var grusomt nok i seg selv. Sjokkerende og egentlig helt ubeskrivelig den følelsen av å få høre om hendelsene på Utøya. Norge føles så fjernt og så nært på samme tid. Og hele hendelsen føles uvirkelig, men samtidig utrolig vondt. Kjente for første gang i løpet av turen et sterkt savn av Norge, selv om det hele egentlig ikke hadde gått opp for meg da.

Dag to gikk vi for å utforske Bukuresti. Må innrømme jeg ikke ble videre imponert. Byen har en del store bygninger som helt sikkert vare fasjonable en gang i tiden, men som nå bare er forfalt. Heller ille sentrum var særlig imponerende. Vi skulle spise på en tradisjonell og veldig autentisk restaurant som vi fikk anbefalt på hostellet, men restauranten hadde ingen elektrisitet allurat da, så vi endte opp på et sted som lignet litt på danskebåten. Vi var også på nasjonalmuseumet, men fikk bare sett 1-4 fordi det meste var stengt. Ikke de helt store opplevelsene med andre ord. Byen har imidlertid en kjempestor og fin park. Det var masse folk der, så er visst der de lokale går på søndagene. vi fant også det sommå være verdens særeste loppemarked. Det var bare gamle mennesker som hadde med seg ting fra eget loft. Utrolig mye rart, og også garantert mange skatter! Prisene var nok imidlertid relativt stive - de fleste priset nok etter affeksjonverdi. Legger du til turistpåslaget blir det en fin pris, selv for nordmenn i Romania.

Uansett, til tross for noe små høydepunkt, var det ikke så veldig trist å hoppe på toget til Budapest. Merker også at jeg setter pris på å nærme meg sivilisasjon og vestlig standard. En faktisk do og ikke bare et hull i gulvet er jo luksus i seg selv Flott tog fra Bukuresti til Budapest er helt greit når turen er på 14 timer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar