lørdag 23. juli 2011

Beograd


Har hørt mye ymse om Beograd.. Mange mener byen bare er "just another big city", andre sier det er en fabelaktig by. Særlig hvis du er klar for å feste hele natta. Vi var uansett enige om at byen måtte være et stopp på veien mot Istanbul.

Fra Sarajevo til Beograd opplevde vi for første gang siden Italia at toget var fremme på tiden! Regner dette som et unntak og første og siste gang vi opplever det i løpet av turen.

Første kvelden tuslet vi rundt i gågata - utrolig fint og moderne område. Gjenspeiler nok ikke Serbia sånn generelt, men ikke mindre fint av den grunn. Vi tok noen Jelen (serbisk øl) sammen med noen amerikanske og australienske gutter vi møtte. Disse guttene var på moderne charterferie; interbussing. Det fungerer slik at man kan velge mellom et visst antall ulike reiseruter, og blir deretter plassert på en buss med andre som har valgt samme rute som deg. I følge de vi møtte var dette genialt, ettersom de ikke trengte å bry seg om hvor de skulle, hvor lenge de skulle være på hvert sted osv. Jeg er ikke helt overbevist, men hver sin lyst.

Vi burde egentlig tatt oss en tur ned til elva og partybåtene når vi først var i Belgrade Rock City. Båtene er utesteder som ligger tett i tett og spiller ulik musikk. En rockbåt, en popbåt, en Britney Spares- båt, tusen serbian pop/ dance- båter.. Vi stod imidlertid over. Ikke så greit å gå ut på livet for fullt når vi bare har en eller to dager i hver by. Vi prioriterer heller å få så mye som mulig ut av dagene.

Neste dag dro vi til verdens største katolske kirke som viste seg å være enorm. Vi var også på Nikolas Testler museet. Et veldig lite, men morsomt museum. Vi fikk også prøvd tradisjonell serbisk mat; "every girls dream" som er svinekjøtt fylt med ost, bacon, sopp, innrullet i bacon. Husker ikke hva som er det opprinnelige navnet på retten, men kallenavnet er i det minste en god beskrivelse på rettens estetiske side.

Etter dette var vi også i byens park, Kalemengrad. - En fantastisk stor og fin park midt i byen! I enden av parken ligger to borger som gir fin utsikt over byen. Ovenfra ser Beograd ganske så bra ut! På nært hold og fra fotgjengerperspektiv, er byen full av kontraster. Gågata er som nevnt utrolig fin og moderne. En og annen ny og moderne bygning finnes også sporadisk rundt i byen. Ellers er byen preget av østblokk- stil; store, gråe, slitne bygninger mest sannsynlig fra 70- og 80- tallet.

Vi følte vi fikk sett det vi ønsket av Beograd på en dag + en kveld, og var fornøyde med oppholdet i det vi satte oss på nattoget til Sofia.

Kan forresten nevne at hostellet vi bodde på var så utorolig fint at det fortjener name dropping. Time Hostel har fabelaktig beliggenhet, utrolig fine og rene rom og superhyggelige ansatte som kan fortelle masse spennende og nyttig om Serbia og Beograd. Billig er det også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar