søndag 24. juli 2011

Istanbul Rock City


The BOSS!

Istanbul var for min del det absolutte høydepunktet på reiseruta vår. Har vært i Tyrkia før, men var overbevist om at Istanbul er noe helt for seg selv. Allerede på busstasjonen fikk jeg oppleve hvor utrolig hyggelige og imøtekommende tyrkerne er. På toalettet slapp jeg og betale, han gikk og vasket doen før jeg fikk komme inn og lærte meg å si "takk" på tyrkisk. Også på vei til hostellet var det flere tyrkere som gjerne kunne vise oss veien, som kunne fortelle oss om siste hendelser i området og hva vi måtte være obs på. Sånn generelt har vi ført en skeptisk linje i forhold til alle som er tilsynelatende imøtekommende, men magefølelsen tilsa at tyrkerne bare er sånn.





Hostellet vårt lå en fantastisk koselig og livelig sidegate fra hovedgata i Taksim- området. Hostelleieren må være den mest tyrkiske mannen jeg noen gang har sett. Han satt utenfor hostellet med laptop og vannpipe 24/7 og hadde tre løpegutter som fikset alt + service fra restauranten på andre siden av gata.

Sånn skal kebab være!!



Etter 1,5 døgn på reise var vi klare for kebab, Efes (tyrkisk øl), vannpipe og eplete. Alt dette fant vi rett utenfor dørstokken til hostellet. - Perfekt! Dag to var vi klare for turistgjøremål. Vi dro til The Blue Moské og området rundt. Masse turister og masse å se. Vi fant en mini- bazar og verdens kosligste kafé/ restaurant. Etter å ha lest oss litt opp på sights i Istanbul, bestemte vi oss for å hoppe på en tour bus, slik at vi fikk sett mest mulig på kortest mulig tid. Istanbul er virkelig full av sights, men det beste med byen er etter min mening likevel å bare sitte på en kafé, drikke te, spille backamon, se på livet og nyte atmosfæren! Også dag to ble avsluttet med kebab, Efes og vannpipe i gata vår. (vi tenkte vi skulle prøve en annen gate, men etter å ha kikket oss rundt i området, var vi ikke i tvil om at vår gate var den kosligste.)





The Spice Bazar


Neste dag dro vi til the spice market og kjøpte oss litt overpriset te. Vi dro så over til the Asian side. Ble litt overrasket over at denne bydelen ikke skilte seg mer markant fra byen forøvrig. Har hørt mye bra om the Asian side, at det skal være roligere og mange koselige, små kafeer rundt omkring. Vi må h dratt til feil sted, fant ikke disse små, koselige og asiainspirerte stedene. Det får bli neste gang. Vi nøyde oss med en kebab og dro tilbake til gata vår for å chille med vannpipe, eplete og backamon før vi skulle sette oss på nattoget til Romania. Det som egentlig var en perfekt avslutning ble ødelagt da vi i rett før vi dro fikk høre om bomben i regjeringskvartalet. Ganske rart siden vi snakket om nettopp bombeangrep og det å faktisk erfare det personlig bare et par dager før, da vi fikk høre at det hadde blitt sprengt en bombe i Taksim- området bare noen uker før vi kom til Istanbul. Helt uvirkelig og hjerteskjærende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar