lørdag 15. oktober 2011

Fyvie Castle


En lørdag for veldig lenge siden fant vi ut at det var på høy tid å se litt mer av Skottland. Og hva er vel mer perfekt en lørdag fylt med strålende sol enn en wee trip til the Scottish country side? Er det noe Skottland har mye av, så må det være slott/ herskapsboliger. Slottet i Fyvie har et særs godt rykte. Slottet er fra 1300- tallet og er fylt med våpen, rustninger, kunst og overdådig, autentisk interiøs. Fyvie ligger ca. 1 times busstur utenfor Aberdeen, og er perfekt for en liten dagstur!



I følge reiseboka til min tyske venninne skulle slottet ligge omtrent 1 mile (ca. 1,6 km) unna busstoppet, og gåturen skulle være veldig vakker. Vel fremme i Fyvie, ble vi selvsagt imponert over hvor fint det er på landet i Skottland.

Uendelig vakkert landskap akkompagnert av deilig høstsol førte til at vi gikk betydelig lengre enn 1 mile før vi begynte å lure på hvor dette slottet egentlig var.



Vi hadde bare et kart over Skotland som ikke engang hadde avmerket minimalistiske Fyvie. Og 3G var selvsagt heller ikke å oppdrive. Etter nærmere en time langs en random landevei tok vi mot til oss og stoppet en bil. Vi fikk da oppleve hvor vennelige og imøtekommende disse skottene er. Føreren kunne lattermildt forklare oss at vi gikk i helt feil retning, men han kunne selvsagt mer enn gjerne kjøre oss til slottet!


Slottet er ikke spesielt imponerende fra utsiden, men innsiden derimot er helt AMAZING! Det er selvsagt ikke lov til å ta bilder der, så man må vel nesten bare dra dit. Det er definitivt verdt turen og inngangspengene. Dessuten kan man kjøpe et 18 måneders medlemskap i The National trust for Scotland for 14 pund, hvilket gir deg fri adgang til ca en million slott i Skottland, England og Wales! Og om du ikke er sepesielt stor fan av overdådig interiør, så kan du kanskje like en scone og en kopp te i terommet?


Eller en liten spasertur i området rundt?



 Eller bare å se et lite ekkorn eller to?


Vi hadde en helt fantastisk tur til Fyvie. Deilig å se litt natur og noe annet enn grå murbygninger og butikker. Nå som jeg er stolt medlem av national Trust for Scotland, skal jeg definitivt se flere slott. Og spise flere scones!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar