onsdag 6. juni 2012

God Save The Queen!



I disse dager er det det store Diamond Jubilee her i UK. For oss som ikke har et spesielt forhold til Dronningen eller det britiske kongehuset sm sådan, var jubileumet likvel stas, ettersom det selvsagt ble helligdager både her og der (dette med bank hollidays i UK er litt for komplisert til at jeg klarer å forklare det). Uansett, fridager ble tatt i mot med åpne armer. På selveste dagen, hva var vel bedre enn å dra til Dronningens skotske hjem i Balmoral?



Omtrent 1,5 time utenfor Aberdeen, ligger det royale Balmoral castle & Estate. Området som tilhører kongehuset er på noe nærmere 50.000 dekar og inneholder i tillegg til slottet og hagene, store naturområder. Når dronningen ikke selv er på eiendommen, er stedet åpent for hvermannsen, og det er mange fine turmuligheter på eiendommen. Vi ble ikke akkurat beæret med kongelig vær, men fikk oss likevel en fin tur rundt på området langs elven. Dette er nok et fantastisk sted når sola skinner og varmegradene overstiger 10.




Slottet i seg selv var mindre enn forventet, med tanke på at Dronningen fakttisk bor her 10 uker hvert eneste år. Angivelig både fordi hun elsker the Highlands og dens natur, og fordi det gir henne insentiv til å holde ekstra fokus på saker som angår Skottland. 

Vi fikk forøvrig også bekreftet at også skottene har et sterkt forhold til regenten. Turens aboslutte høydepunkt var alle de "festpyntede" gjestene. Og min nye venn: den royale oksen.




1 kommentar: