mandag 9. april 2012

Irland!

Irland er ikke en del av Storbritannia, men er en del av de britiske øyene. Og når man blir invitert på besøk til Guinnessland, ja da drar man! Vil forøvrig understreke at det er veldig viktig for irene å ikke bli inkludert i United Kingdom, noe som jo er veldig lett å forstå. Likeså er det jo lett å forstå at irene blir svært missfornøyde om noen skulle finne på å benevne Irland som en del av UK, det er jo strengt tatt veldig enkelt å skille.. For de som skulle være i tvil, kan jeg anbefale denne oppklarende videoen:



Første stopp for turen var Dublin. Her fikk vi oss en speed- sightsing i sentrumskjernen og fikk selvsagt med oss det absolutte must; Guinness i kjellerlokalet til en småstinkende, dog sjarmerende pub. På kjøpet fikk vi overvære åpen scene- underholdning med alt fra pervers poesi til vakker musikk. Kan forøvrig nevnes at irsk dialekt ikke er så veldig mye lettere å forstå enn skotsk. For de som skulle være interesert i å vite forskjellen, kan jo denne være litt til hjelp:


Kan forøvrig nevne at jeg hadde et ganske skjevt inntrykk av Irland som sådan. Med tanke på landets økonomi og all that jazz, hadde jeg sett for meg at Dublin skulle være full av halvferdige bygninger og tomme byggeplasser. Jeg ble derfor veldig positivt overrasket over hvor fin byen er. Så forresten svært lite poteter, noe som var minst like overraskende. Vikinggenene var derimot like tilstedeværende som antatt. Minst.

Stranda i Fethard
Målet for turen var å dra sørover. Akkurat som i Norge, så er sør the place to be om sommeren i Irland. Den irske sommeren er forøvrig svært lik den norske, altså ganske kald. Vi dro likevel til Wexford for å oppleve livet på landet mens man puster inn frisk sjøluft og drikker Guinness med masse, masse skum.

I den lille bygda Fethard er det fire puber, og det er obligatorisk for alle feriegjester å besøke alle pubene like mange ganger. Til tross for lite sjarmerende vær, fikk vi oss en gåtur langd stranda og et lite glimt av klippene (det blåste for mye til at vi ville akseptere risikoen ved å gå langs klippene). 

Tintern Abbey

Vi hadde planlagt en tur til the Saltee Islands som ligger en kort båttur utenfor Wexford. Det var imidlertid for mye vind til at båten gikk, noe som kanskje var like greit ettersom ingen av oss hadde med oss vinterklær. Vi fikkimidlertid sett Tintern Abbey som nå er ruiner (delvis restaurert) fra et kloster fra ca. 1200. Vi fikk oss også en tur til Hook Lighthouse som er verdens eldste opererende fyrtårn fra det 13. århundret.


Hook Lighthouse

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar